Fűtési rendszer átmosása

Rengetegen keresik meg cégünket azzal a kérdéssel, hogy miért van az, hogy nem működik rendesen a fűtésük? Nem fűt egyenletesen a felületén, nem ad le elegendő hőmennyiséget a radiátor, a kazán nem működik rendesen, furcsa zajokat ad.

A hiba az esetek egy részében egy sima légtelenítéssel orvosolható, viszont ha ezután sem működik megfelelően, ott már a gond a csőrendszerben található, már amennyiben előtte ilyet nem tapasztaltak. Ilyenkor nagy valószínűséggel a csövek belsejében, és a szerelvényekben lerakódott rozsda, vízkő és különböző anyagok a hibásak, és ez vezet egyfajta duguláshoz, amitől nem működik megfelelően a fűtésnél pl a radiátor alja, ezért „csattog-durrog” a kazán, valamint a padlófűtés ezért nem adja le a megfelelő hőmérsékletet és még lehetne sorolni.

A megoldás ebben az esetben a fűtési rendszer átmosása egy speciálisan erre a célra kialakított rendszermosó géppel és vegyszerekkel, semlegesítővel. Legtöbbször mikor kihívnak minket egy ilyen munkára, azzal szoktunk szembesülni, hogy a rendszerbe nincs beépítve iszapleválasztó, amivel ez a probléma megelőzhető lehetne. Ma már kazánt nem szerelhetnek fel iszapleválasztó nélkül, (vagyis szerelhetnének fel) mert e nélkül a kazán azonnal elveszíti a garanciáját, ebben az esetben a javítása rengeteg pénzbe kerülhet a tulajdonosnak.

Milyen esetekben ajánljuk a rendszer átmosását?

  • Ha idősebb a rendszere, 1-2 évente a fűtési szezon elindítása előtt
  • Ha kazánt szeretne cserélni, akár gázt, akár vegyes tüzelésűt
  • Ha napkollektort vagy hőszivattyút szeretne beépíteni a rendszerébe
  • Ha azt észleli, hogy nincs, vagy nem megfelelő a fűtése, de előtte ezt nem tapasztalta
  • Ha azt veszi észre, hogy nincs beépítve iszapleválasztója
blog-1
blog-1

A képeken látható szennyeződés egy családi ház fűtési rendszerében keletkezett, több hiba is volt a rendszerben. Az egyik, hogy a visszacsapó szelep fordítva volt beépítve a kazán alatt a másik pedig, hogy nem volt beépítve iszapleválasztó. A fordítva beépített visszacsapó szelep cseréje, az utólag általunk beépített iszapleválasztó, a rendszer igen meglepő 6-8 órás mosása és a légtelenítés után a megrendelőnk végre újra élvezhette otthona melegét.


Amennyiben gond van a rendszerével Mi segíthetünk Önnek. Vegye fel velünk a kapcsolatot.